وارنیش چیست؟

مقدمه: وارنیش چیست؟ معنی لغوی وارنیش برق انداختن، پوشش دادن و ظاهرسازی کردن هستش. وارنیش مجموعه ایی از لاک ها، واکس‌ها و مایعاته و به عنوان پوششی در صنایع مختلف و به خصوص صنایع چوبی و نجاری برای  استقامت و دوام  و در نتیجه افزایش طول عمر سازه بر روی سازه‌های چوبی و سایر سازه ها استفاده میشه. وارنیش در مدل‌های مات، نیم براق و براق؛ کیلر، نیم پلی استر، تمام پلی استر و پلی یورتان تولید میشن.

وارنیش چیست؟

وارنیش های صنعتی معمولا از سه ماده اصلی روغن، رزین،و حلال تشکیل میشن. حلال (تینر)  باعث رقیق شدن وارنیش استفاده شده و به‌راحتی میشه با قلم مو یا پیستوله اون رو اجرا کرد. امروزه به دلیل قیمت ارزون‌تر، مقاومت بیشتر در برابر خط و خش و اجرای راحت و تمیز بیشتر از رزین پلی یورتان برای ساخت وارنیش استفاده میشه. بهترین و  گرون‌ترین وارنیش ها از فنولیک ساخته میشن. در ساختار وارنیش هرچی نسبت روغن بیشتر از نسبت رزین باشه، انعطاف‌پذیرتر بوده و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت داره. هم چنین برای مقاومت بیشتر وارنیش در برابر اشعه UV میتونین مواد دیگه ای به اون اضافه کنین.
وارنیش ها عمدتاً برای پوشش چوب استفاده میشن و یک لایه سخت، شفاف و محافظ روی چوب تشکیل میدن و جذب چوب نمیشن. از وارنیش های با خصوصیات سخت و شکننده در پوشش مبلمان چوبی استفاده میشه.

 

وارنیش چیست؟
وارنیش چیست؟[/caption]
انواع وارنیش

وارنیش آکریلیک - وارنیش های اکریلیک پایه آب هستن و با محیط زیست هم سازگارن.

وارنیش روغنی-حاوی روغن‌های خشک کننده مثل روغن الیف یا روغن جلاست که در اثر اکسید شدن به تدریج سخت میشه. این نوع رایج ترین وارنیشه که شامل وارنیش ‌های پولیش، وارنیش پارکت و وارنیش مبلمان هست.

وارنیش الکلی -این وارنیش‌ ها از طریق تبخیر جلای خود که معمولاً الکل یا تربانتین هست سخت میشن. وارنیش ‌های ماستیک، لاک الکل و دامار از نوع وارنیش‌ های الکلی هستن که فوق‌العاده شفافن و به سرعت خشک میشن.

وارنیش ‌های صمغی مصنوعی-  سرعت خشک شدن این وارنیش ها زیاده ولی دارای خواص مشابه ای با صمغ‌های طبیعی هستن. صمغ‌های مصنوعی مثل صمغ‌های استر، صمغ‌های فنولیک و صمغ‌های الکید و... که در ساخت وارنیش به کار میرن.

وارنیش چیست؟ به‌طور کلی متداول‌ترین وارنیش‌ های مورد مصرف در صنایع چوب عبارت‌اند از: وارنیش سخت، وارنیش پولیش، وارنیش الوار وارنیش دامار و …

وارنیش سخت

وارنیش های نیم پلی استر یا تمام پلی استر برای پوشش آخر مبلمان استفاده میشن که در این صورت پوششی نرم و جالب، بدون نیاز به مالش و پولیش به وجود میان.

وارنیش پولیش
این وارنیش از صمغ‌های سخت (صمغ کنگو) و کمی روغن جلا درست شده که به تدریج خشک میشن. این وارنیش شکننده ست ولی میشه در اثر مالش با سنگ‌های مالشی، پولیش خیلی خوبی رو بر روی اون به وجود آورد.

وارنیش الوار-وارنیش دریایی
وارنیش الوار حاوی مقدار زیادی روغنه و دارای درخشندگی، سختی و خاصیت ارتجاعی خوبی هست و  دیر خشک شده و  در برابر آب دوام زیادی داره.

وارنیش دامار
یک وارنیش الکلی با شفافیت فوق‌العاده ست نسبت به  وارنیش های دیگه نرم تر و دوام کمتری داره که به سرعت خشک میشه. از این وارنیش برای رنگ کاری تابلوهای هنری و نقاشی استفاده میشه.

انواع کاربردهای وارنیش:

1- سقف و دیوار: وارنیش مخصوص قایق بادبانی برای محافظت از مبلمان فضای باز و تجهیزات ورزشی به کار برده میشه.این وارنیش بر پایه آب هست و میشه اون رو با رنگ ترکیب کرد.خشک شدن سریع،بوی کم و مقاومت بالا در برابر آب،چربی و مواد شیمیایی از ویژگی های این نوع وارنیش هست.برای پردازش سطوح مختلف مثل پانل های چوبی،بتن،آجر و چوب از این وارنیش میشه استفاده کرد.

2- سطوح چوبی: وارنیش باید از سطوح در برابر عواملی مثل حشرات،رطوبت و مواد شیمیایی محافظت کنه و ساختار طبیعی چوب رو حفظ کنه.خیلی از مبلمان ها،کفپوش ها و آلات موسیقی از چوب ساخته شدن و برای پرداخت اونها باید از وارنیش های غیر سمی که بر پایه آب هستن استفاده بشه.

اگر سطحی که میخواین وارنیش بزنین فلزی هست باید از نوع ضد زنگش استفاده کنین که وارنیش تک جزئی پلی اورتان بوده و قبل از کاربرد اون باید سطوح رو کاملاً تمیز کرده و بعد پرایمر زده و لعاب کاری کنین.وارنیش هایی که برای فلز هستن برای استیل،مس،آلومینیوم و چدن هم مناسبه.از ویژگی های وارنیش چوب اینه که چکه نمی کنه،زود خشک میشه و مقاومت بالایی در برابر سایش داره.
ایران رنگ عاملیت توزیع رنگ و ابزار با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت

 

انواع کاربردهای وارنیش
انواع کاربردهای وارنیش[/caption]

روش استفاده از وارنیش چوب:

  • از بین بردن لایه قدیمی: برای پرداخت مبلمان قدیمی اول باید لایه های رنگ و وارنیش کهنه ی روی اونها رو پاک کنین.
  • سنباده کاری: با استفاده از سنباده همه ی خط و خش های موجود روی چوب رو از بین ببرین.
  • برطرف کزدن نواقص چوب: اگر به چوب آسیبی وارد شده باشه و جاش بمونه باعث ترک خوردگی میشه.
  • خشک کردن چوب: قبل از زدن وارنیش باید سطح کارتون خشک باشه تا کاملاً صاف و هموار بشه.
  • اجرای وارنیش: یه لایه از وارنیش رو یکدست روی کار بزنین و 3 الی 4 ساعت زمان بدین تا خشک بشه.بعد از اون باید سطح کار رو سنباده کاری کنین.برای این که گرد و غبار حاصل از سنباده کاری روی سطح نچسبه،با یه دستمال مرطوب همون موقع اونا رو تمیز کنین.میتونین از دو یا سه لایه وارنیش استفاده کنین و مثل لایه اول بعد از خشک شدن سطح رو سنباده کاری کنین.
  • پولیش: برای درخشش و براقیت بیشتر سطح در مرحله ی آخر پولیش کاری انجام داده و لایه آخر رو وارنیش بزنین.
۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.