مقدمه
« پتینه کاری یعنی هنر کهنه کردن فضای یک خانه » ولی پتینه کاری به همینجا ختم نمیشه. در ایران به جای پتینه بیشتر از گچ بری اساتید هنرمند ایرانی استفاده میشد، در واقع اجرای پتینه کاری ساختمان یکی از هنرهایه که دوباره پس از سالها در حوزهی دکوراسیون داخلی در حال مد شدن هستش .
پتینه پوششی هنرمندانه برای دیواره که انواع مختلفی داره. پتینه به طور کلی روی یک رنگ پس زمینه که می تونه رنگ روغنی، پلاستیک یا اکریلیک باشه اجرا میشه. این طرح ها میتونن برجسته یا تخت (فلت) باشن که بسته به دکوراسیون داخلی مد نظرتون باید نوع اون رو انتخاب کنین. پتینه کاری رو به دو دسته کلاسیک و مدرن تقسیم بندی میکنن که در ادامه بیشتر با اونها آشنا میشین.
پتینه کاری - خمیر پتینه[/caption]
در انواع کلاسیک، عموماً پتینه کاریها جلوهای قدیمی به خونه میبخشن. پتینه کاری برجسته که در قدیم خیلی کاربرد داشته، یکی از انواع کلاسیک اون هستش. در نوع کلاسیک که به پتینهی ورقه طلا معروفه، از خمیر پتینه کاری نوستالژی ساندورا استفاده میشه و عموماً از رنگهای طلایی برای تزئین اون استفاده میکنن. در نوع دیگه ای از پتینه کلاسیک میتونین نقش سنگ، آجر یا ترک رو روی سطح مورد نظر اجرا کرد.
یکی از انواع خیلی پرطرفدار پتینه کاری، کهنه کاری هست که با استفاده از اون میتونین دیوار یا حتی وسایل خانه رو به یک قطعهی آنتیک تبدیل کرد.
یکی از انواع پتینه کاری که بسیار پرطرفداره، کهنه کاریه. که با استفاده از این تکنیک میشه دیوار یا حتی وسایل خونه رو به یک قطعهی آنتیک تبدیل کرد، این کار با استفاده از یک روغن مخصوص به نام شاپون (یا شاپان) روی سطح مورد نظر اجرا میشه.
در انواع مدرنتر از پوشش ابر و باد و آسمان یا طرح فرشته به عنوان الگوی پوشش استفاده میشه و یا میتونین با استفاده از تکنیکهای رنگ آمیزی، طرح چوب یا پوششی نقرهای رو روی سطح اجرا کرد. پتینه کاری رو میتونین روی هر سطحی اجرا کنین، از دیوار گچی و رنگ خورده و کاغذ دیواری شده گرفته تا سطوح چوبی وسایل خونه یا ستونها.
دلایل استفاده از خمیر پتینه به جای موارد دیگه
همونطور که ذکر شد امروزه پتینه کاری تونسته جایگزین مناسب و شیکی برای رنگ های ساختمونی مثل بلکا و مولتی کالر و ... بشه.چون عایق مناسبی برای رطوبت هم هست.
این کار نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیکی موندگاری بالاتری داره که همین امر باعث شده تا در خیلی از محل ها که نیاز به موندگاری رنگ هست، استفاده از پتینه رواج بیشتری داشته باشه.
اگر بخواین طرح های متفاوت و هنری رو در نقاشی ساختمان پیاده کنین، می تونین از این تخصص استفاده کنین. در مکان هایی که رطوبت وجود داره از اون به منظور عایق کاری در برابر رطوبت استفاده میشه.
چرا پتینه برای تغییر دکوراسیون بسیار مناسبه؟
اول از همه این که پتینه کاری با تنوع نامحدودی که داره، شما رو از دست رنگهای ساده، بیروح و تکراری سفید و کرم و استخوانی رها میکنه. دیگه این که با استفاده از پتینه کاری میتونین به راحتی ترکها و موجهای ایجاد شده روی دیوارهای گچی رو پوشش بدین. سومین مزیت پتینه کاری اینه که عمر بالایی داره و ضد آبه، یعنی میتونین پتینه رو روی دیوار یا روی سقف اجرا کنین و نگران تمیز کردنش هم نباشین. اگر هم زمانی قسمتی از دیوار یا نقش روی دیوار آسیب دید، میتونین به راحتی اون قسمت رو ترمیم کنین. سرعت اجرای بالا و نداشتن بوی نامطبوع هنگام پیادهسازی، جزء مواردی هستن که پتینه کاری رو به انتخابی مناسب تبدیل میکنن.
استفاده از پتینه کاری و نقاشی در قسمتهای خاصی از دیوار میتونه نمای خونه را دگرگون کنه.
ایا خودم می تونم پتینه کاری بکنم؟
پتینه همون قدر که هنر سختیه، میتونه آسون هم باشه، به قدری آسون که خودتون هم بتونین اون رو روی یکی از دیوارها یا وسایل خونتون اجرا کنین.
البته واضحه که اگر قرار باشه دیوار پذیرایی رو پتینه کار کنین،صد در صد بهتره از یک متخصص با تجربه وارد به این کار کمک بگیرین شما میتونین از متخصصان این رشته کمک بگیرین و با انجام چند تکنیک و سلیقه دیوار یا کمد قدیمی و از مد افتادهی خونه رو نو کنین.
چند مورد از روشهای پتینه رو براتون آماده کردم که در ادامه براتون توضیح میدم.
مهمترین مزیتی که میتونم برای پتینه بگم بهتون، قیمت مناسب این پوشش هست. با استفاده از پتینه میتونین بسیاری از طرحهای پرطرفداری رو که با کاغذ دیواری اجرا میشن، با هزینهای خیلی کمتر و با همون کیفیت اجرا کنین.
پتینه کاری با اسفنج
برای این کار، اول باید سطح زیر کار ر رنگ بزنین. در انتخاب رنگ کاملا آزاد هستین، اما پیشنهاد ما اینه که برای انجام این کار، رنگی مخالف با رنگ پس زمینه رو انتخاب کنین. کمی صبر کرده تا رنگ دیوار خشک بشه و بعد با استفاده از یک اسفنج که به رنگ آغشته شده، به دیوار ضربه بزنین و طرح دلخواهتون رو روی دیوار پیاده کنین. فراموش نکنین که با یک تکه کاغذ، رنگ اضافهی اسفنج رو بگیرین.
پتینه کاری با استفاده از پارچه
در پتینه کاری با استفاده از پارچه، اول باید یک یا تعدادی پارچهی کهنه پیدا کنین. حالا یکی این پارچهها رو بردارین و هرطور که دلتون میخواد اون رو مچاله کنین. در مرحلهی بعد، پارچهی مچاله شده رو به رنگ آغشته کنین و با اون روی دیوار ضربه بزنین. علاوه بر ضربه زدن با پارچه میتونین اون رو به صورت رندوم روی جاهای مختلف دیوار بکشین تا طرح یکتایی رو خلق کنین. روش دیگه برای پتینه کاری با استفاده از پارچه وجود داره که در اون، پارچه به صورت پیچونده شده در رنگ فرو میره و به شکل وردنه روی دیوار حرکت داده میشه.
راه راه کردن دیوار چطور انجام میشه ؟
این یکی از روشهای پرطرفدار پتینه کاری هست. برای این کار باید اول وسط دیوار رو پیدا کرده و از وسط به دو طرف نوارهایی هم اندازه ایجاد کنین. سپس نوارها رو به وسیله نوارچسب از هم جدا کنین. حالا که خیالتون از بابت قاطی نشدن رنگها راحت شد، نوارها رو با رنگهای دلخواه رنگ بزنین و بعد نوارها رو از دیوار جدا کنین. پیشنهاد ما اینه که این کار رو برای همه دیوارهای یک اتاق انجام ندین و اون رو فقط روی یکی از دیوارها اجرا کنین. ضمناً انتخاب رنگها در این روش خیلی مهمه و وجود هماهنگی رنگها حرف اول رو میزنه.
رنگبرداری
یکی دیگه از روشهای کهنه نشون دادن دیوار، استفاده از تکنیک رنگبرداری هست. کافیه دیواری با رنگ سالم و دست نخورده رو انتخاب کرده و با یک کاردک تیز به جون رنگ اون بیفتین. هر اندازه فشار کاردک روی دیوار بیشتر باشه، کیفیت اجرای این تکنیک بیشتر میشه و نتیجهی کار کهنهتر به نظر میرسه.
این روش روی دیوارهایی جواب میده که رنگ اونها ثابت شده و مدت زیادی از عمر رنگ شدنشون می گذره، اما میتونین روی دیوار تازه رنگخورده هم از تکنیک رنگبرداری استفاده کنین. در این حالت باید بلافاصله پس از نقاشی عادی و در حالتی که رنگ دیوار هنوز خیس هست، تغییرات دلخواهتون رو روی اون اعمال کنین. کافیه یک پارچه رو با استفاده از آب خیس و سعی کنین با استفاده از اون، رنگ نقاط خاصی از دیوار رو ببرید. هنگامی که رنگ قسمتهایی از دیوار برداشته شد، نتیجهی دلخواه به دست میاد و دیوار شما کهنه به نظر میرسه. به غیر از پارچه میتونین از ابزارهای دیگه ای مثل برس یا حتی جارو هم برای این کار استفاده کرد.
اجرای پتینه کاری چقدر هزینه داره؟
محاسبه قیمت پتینه کاری به موارد بسیار زیادی وابسته ست. این که پتینه کاری در کجا باید اجرا بشه؟ سقف؟ دیوار؟ ابزارها یا گچبری ها؟ طبیعتاً هر اندازه جزئیات کار و یا سختی اجرای اون بیشتر باشه، هزینه هم بیشتر میشه. متراژ فضای مورد نظر چه قدره؟ چه طرحی رو برای اجرا انتخاب کردین؟ از چه نوع موادی باید استفاده بشه؟ آیا طرح انتخاب شده نیاز به زیرسازی برای اجرا داره؟ همه این موارد به صورت جداگانه بر روی قیمت نهایی پتینه کاری تاثیرگذار هستن. پس اگر هزینه نهایی براتون مهمه، بهتره که قبل از شروع کار و انتخاب طرح مورد نظر، همه ی این موارد رو به دقت بررسی کنین و با نقاش خود هماهنگ باشین.
شاید خیلی از افراد عادی فکر کنن میتونن در منزل خودشون پتینه کاری کنن ,مشکلی در این مسئله نیست , اما بهتره بدونین پتینه کاری حرفه ای برای زیباترشدن خونتون باید توسط یک هنرمند باتجربه در این رشته انجام بشه تا مدت ها و سال ها هر وقت به اون نگاهی میندازین به عنوان یک اثر هنری ثبت شده در خونتون ازش لذت ببرین.
خمیر نوستالژی ساندورا ( خمیر پتینه کاری )
نوستالژی ساندورا (خمیر پتینه کاری)[/caption]
نوستالژی به عنوان لایه اول و زیر کارپتینه کاری استفاده میشه. نوستالژی یکی از ساده ترین و در عین حال زیباترین روش های ایجاد طرح برجسته با رنگ بندی متنوع بر روی سطوح داخلی هستش.
شرح محصول:
نوستالژی شامل طیف وسیعی از تکنیک های گوناگون که باعث ایجاد نمایی کهنه (سایه روشن) و رنگ و لعاب دادن به سطوح داخلی هست.
محل اجرا:
نوستاژی بر روی همه سطوح گچی، دیوارهای داخلی با استفاده از زیر کار مناسب قابل اجراست.
روش اجرای پتینه کاری :
نوستالژی یعنی سایه روشن کردن رنگ زیرین. ابتدا باید رنگ انتخابی رو روی سطح اعمال و سپس سایه ها رو طوری انتخاب کنیم که با رنگ زیری هماهنگی داشته باشه. ایجاد بافت متناسب با خلاقیت و قدرت تجسم فرد ،رابطه مستقیمی داره . و از این تکنیک برای ایجاد برجستگی و ایجاد نقوش و حرکات مختلف استفاده می کنیم .
هزینه و قیمت اجرای پتینه کاری، کاتالوگ خمیر پتینه نوستالژی ساندورا با قیمت رقابتی فقط از ایران رنگ ...
زمان خشک شدن:
خشک شدن سطحی 2 ساعت / خشک شدن عمقی 12 ساعت (در دمای 23 در جه سانتیگراد).
نوع محصول | نوستالزی ( خمیر پتینه ) |
پوشرنگ | سفید |
دانسیته | 0/62±0/05 gr/cm3 |
PH | 8-9 |
درصد جامد % | 78 |
براقیت | مات |
نقطه اشتعال | آب پایه / غیرقابل اشتعال |
رقیق کننده | آب |
زمان خشک شدن |
در 23 درجه سانتیگراد خشک شدن سطحی : 2 ساعت خشک شدن کامل : 12 ساعت |
پوشش( m2/lit) | |
دمای اجرا | 5 الی 35 |
ابزار اجرا | کاردک - ماله |
بسته بندی | ظروف پلاستیکی 1/2- 5- 12 - 25 کیلوگرم |
مدت انبارداری | 3سال در دمای 25درجه سلسیوس |
نقطه اشتعال:
غیر قابل اشتعال به علت حلال آب بودن
ذخیره سازی و نگهداری خمیر پتینه :
در بسته بندی باز نشده با محافظت از انجماد این محصول رو تا 3 سال ذخیره سازی کنین.
- پنجشنبه ۱۹ آبان ۰۱ ۱۱:۲۰ ۱۶ بازديد
- ۰ نظر