معرفی پلی اوره
پلی اوره به دسته ای از پلیمرها اطلاق میشه که از واکنش تک مرحله ای بین ایزوسیانات و آلیاژ رزین ها به دست میاد. تکنولوژی نوین پوشش های افشانه ای پلی اوره به عنوان زیرمجموعه ای از سیستم های پوششی پلی یورتانی از مقاوم ترین نوع پوشش ها و عایق های محافظتی در جهان محسوب میشه و دامنه ی کاربرد اونها روز به روز افزایش پیدا می کنه.
برخی از مهم ترین خصوصیات پلی اوره ـ پلی یوریا
سرعت اجرایی بالا و غیر قابل رقابت
عدم حساسیت به رطوبت
عدم تولید گاز، ایجاد تاول، حباب، کف و نقص های ظاهری نظیر نوک سوزنی شدن
زمان واکنش بسیار کم بدون نیاز به کاتالیست
خشک شدن بسیار سریع به منظور کنترل زمان ساخت و افزایش بهره وری در پروژه ها
پوشش کاملا جامد و بدون بو، حلال و مواد آلی فرار و عدم تاثیر منفی بر آب (دوست دار محیط زیست)
مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و گرد و غبار
مقاومت دمایی بالا
مقاوم در برابر شرایط آب و هوایی متفاوت
مقاومت بی نظیر در برابر سایش
سختی سطحی بالا و مقاوم در برابر خراش
انعطاف پذیری عالی و مقاومت بالا در برابر ترک خوردگی و مناسب برای درزگیری و پرکردن مفاصل و حفرات
درصد ازدیاد طول و کشسانی فوق العاده
دارا بودن سطح نسبتاً نچسب که مانع از تجمع و چسبندگی مواد ارگانیک نظیر باکتری و میکروب میشه.
درگیری فیزیکی و چسبندگی فوق العاده بر روی انواع سطوح فلزی، سیمانی، بتنی/ شاتکریت، آجری، پلاستیکی، چوبی، سنگی، فوم پلی یورتان، پشم شیشه و پشم های معدنی، فایبرگلاس و… در اشکال مختلف و در سطوح مختلف زمین
پیوستگی و یکنواختی پوشش (بدون درز)
ایستایی عالی در برابر انواع عوامل فیزیکی و شیمیایی (کشش، ، رطوبت، حرارت، برودت، مواد شیمیایی، اسیدی، قلیایی، نفتی، اشعه ی ماوراءبنفش و نور خورشید
مقاومت قابل ملاحظه در برابر آتش گیری و شره کردن و عدم اشتعال شدید، دارای خاصیت خود خاموش شوندگی و عدم انتشار گاز خطرناک HCN در اثر آتش گیری
آب بندی کردن و جلوگیری از آلوده سازی محیط توسط مواد شیمیایی خطرناک
رنگ پذیر بودن به همراه قابلیت تطبیق و چسبندگی زیاد
ماندگاری طولانی مدت
ساختار پلی اوره
همون طور که عنوان شد، پلی اوره متشکل از واحدهای ایزوسیانات و آلیاژهای رزینی هست. ایزوسیانات مورد استفاده میتونه پایه ی مونومری، پیش پلیمر، پلیمر و یا یک آلیاژ باشه. از طرف دیگه آلیاژ رزینی میتونه تنها شامل رزین های با گروه انتهایی آمینی و یا بسط دهنده های زنجیری باشه و نباید هیچ جز واکنشی هیدروکسیلی رو در بر داشته باشه.
در واقع پلی اوره به دلیل کیفیت مکانیکی اش مثل یه پوشش فوق العاده سخت، یکپارچه، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر سایش عمل می کنه. از لحاظ شیمیایی در برابر هر نوع آسیبی توسط قلیا، اسید و محصولات مشتق شده از نفت مقاومه. به علاوه پایداری باکتریایی داره، سازگار با محیط زیست بوده و به راحتی تمیز میشه. از نقطه نظر مکانیزم تولید، پلی اوره به دو نوع سرد و گرم تقسیم شده.
معرفی پلی اوره ی سرد
پلی اوره سرد عموماً برای مصارف خونگی و کارهای کوچیک و پلی اوره ی گرم برای مصارف تخصصی و صنعتی استفاده میشه. در پلی اوره ی سرد زمان گیرش پس از اختلاط اجزا در حدود ۳ الی ۴ ساعته و در اجرای اون نیازی به استفاده از تجهیزات و ماشین آلات پیچیده نیست و با استفاده از ابزار معمولی مثل رول، غلتک و… میتونین پوشش رو اجرا کنین. هم چنین نیازی به ماسکه کردن محیط اطراف محل پوشش نیست.
پلی اوره سرد در برابر تشعشعات فرابنفش پایداره و به صورت دستی، توسط غلتک، ماله لاستیکی یا تجهیزات پاششی اجرا میشه و قابلیت استفاده برای تمام سطوح رو داره.
مزایای پلی اوره ی سرد
1- بالاترین درجه ی عایق کاری
2- سهولت اجرا
3- پایداری دمایی ۴۰- تا ۱۳۰ درجه ی سانتی گراد
4- تنوع رنگ
5- عایق کاری تمام فضاهای صنعتی و ساختمانی از هر جنس نظیر چوب، فلز، سیمان، پارچه و…
معرفی پلی اوره ی گرم
پوشش های ضدآب پلی اوره ی گرم زمان خشک شدن به مراتب کم تری نسبت به پلی اوره ی سرد دارن و برای پوشش های درونی و بیرونی بخش های تجاری و صنعتی مناسبن. این نوع از پلی اوره ها کشسانی بیش تری نسبت به نوع سرد دارن بنابر این برای سازه هایی نظیر پل های که تحت تنش بالایی هستن، مناسبن. در پلی اوره ی گرم زمان گیرش حدود ۳ تا ۸ ثانیه پس از اختلاط هستش. جهت اجرای پلی اوره ی گرم نیاز به دستگاه پاشش مخصوص بوده که در اون پلی اوره، تا دمای ۷۰-۸۰ درجه ی سانتی گراد گرم میشه. از پلی اوره ی گرم به دلیل سرعت بالای اجرا عموماً جهت مصارف صنعتی و سطوح متراژ بالا استفاده میشه.
این نوع پلی اوره با شکل گیری بسیار سریع و انعطاف پذیری بالا، قابلیت اعمال بر روی سطوح بتنی، فلزی، چوبی و… رو داره. سرعت ژل شدن این محصول به حدی بالا هستش که اون رو در این زمینه بی رقیب می کنه. این محصول به منظور استفاده در مصارف سنگین و پرتنش (محیط های با خوردگی و سایش بسیار بالا) طراحی شده که از جمله ی اون میشه به عرشه ی پارکینگ اتومبیل ها، خطوط انتقال پساب، مخازن نفت و روغن دریایی، تونل ها، پوشش خطوط لوله، راه آهن و… اشاره کرد .
- سه شنبه ۱۷ آبان ۰۱ ۱۳:۵۲ ۱۶ بازديد
- ۰ نظر